Carne de vită, fripturi din porţiunea inferioară a pieptului, doar carne slabă separabilă, sortată după 0 cm grăsime, calitate superioară, nepreparată

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 friptură, de dimensiune medie 252
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.944
Acid glutamic g 3.204
Alanină g 1.298
Arginină g 1.38
Histidină g 0.681
Cistină g 0.275
Betaină mg 13.1
Valină g 1.059
Prolină g 1.018
Serină g 0.841
Fenilalanină g 0.843
Glicină g 1.3
Hidroxiprolină g 0.224
Triptofan g 0.14
Treonină g 0.853
Izoleucină g 0.971
Leucină g 1.698
Lizină g 1.804
Metionină g 0.556
Tirozină g 0.68
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 2.144
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.203
Acizi graşi saturaţi (total) g 1.5
Colesterol mg 59
Macronutrienți
Apă g 73.48
Aport caloric / Energic total kcal 129
Lipide / Grăsimi (total) g 4.21
Proteine g 21.34
Minerale
Calciu mg 22
Cupru mg 0.074
Fier mg 1.55
Fosfor mg 204
Magneziu mg 23
Mangan mg 0.011
Potasiu mg 344
Seleniu µg 29.7
Sodiu mg 54
Zinc mg 3.85
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 89.2
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.072
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.28
Vitamina B12 µg 0.9
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.115
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 6.201
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.627
Vitamina B6 mg 0.602
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.1
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 12

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”