Carne de vită, fripturi din porţiunea inferioară a pieptului, doar carne slabă separabilă, sortată după 0 cm grăsime, calitatea I, friptă

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 friptură, de dimensiune medie 591
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.399
Acid glutamic g 3.954
Alanină g 1.601
Arginină g 1.703
Histidină g 0.84
Cistină g 0.34
Betaină mg 13.2
Valină g 1.307
Prolină g 1.255
Serină g 1.037
Fenilalanină g 1.04
Glicină g 1.604
Hidroxiprolină g 0.277
Triptofan g 0.173
Treonină g 1.052
Izoleucină g 1.198
Leucină g 2.095
Lizină g 2.226
Metionină g 0.686
Tirozină g 0.839
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 4.907
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.312
Acizi graşi saturaţi (total) g 3.527
Colesterol mg 80
Macronutrienți
Apă g 63.79
Aport caloric / Energic total kcal 193
Lipide / Grăsimi (total) g 9.73
Proteine g 26.34
Minerale
Calciu mg 15
Cupru mg 0.082
Fier mg 1.77
Fosfor mg 202
Magneziu mg 22
Mangan mg 0.01
Potasiu mg 324
Seleniu µg 29.9
Sodiu mg 54
Zinc mg 4.9
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 100.3
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.07
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.39
Vitamina B12 µg 1.64
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.135
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 7.77
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.517
Vitamina B6 mg 0.548
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.4
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 9

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”