Carne de vită, fripturi din porţiunea inferioară a pieptului, doar carne slabă şi grăsimi separabile, sortate după 0 cm grăsime, calitate premium, nepreparată

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 friptură, de dimensiune medie 252
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.88
Acid glutamic g 3.099
Alanină g 1.255
Arginină g 1.335
Histidină g 0.659
Cistină g 0.266
Betaină mg 12.7
Valină g 1.024
Prolină g 0.984
Serină g 0.813
Fenilalanină g 0.815
Glicină g 1.257
Hidroxiprolină g 0.217
Triptofan g 0.136
Treonină g 0.825
Izoleucină g 0.939
Leucină g 1.642
Lizină g 1.744
Metionină g 0.538
Tirozină g 0.658
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 3.816
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.354
Acizi graşi saturaţi (total) g 2.822
Colesterol mg 65
Macronutrienți
Apă g 70.73
Aport caloric / Energic total kcal 157
Lipide / Grăsimi (total) g 7.68
Proteine g 20.64
Minerale
Calciu mg 24
Cupru mg 0.073
Fier mg 1.51
Fosfor mg 194
Magneziu mg 21
Mangan mg 0.01
Potasiu mg 321
Seleniu µg 24.1
Sodiu mg 53
Zinc mg 3.54
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 86.2
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.074
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.31
Vitamina B12 µg 0.98
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.112
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 5.516
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.585
Vitamina B6 mg 0.57
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.2
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 11

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”