Carne de vită, fripturi din porţiunea inferioară a pieptului, doar carne slabă şi grăsimi separabile, sortate după 0 cm grăsime, calitatea I, gătită, fripta

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 friptură, de dimensiune medie (dintr-o bucată de carne crudă de 714 g) 591
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.337
Acid glutamic g 3.852
Alanină g 1.56
Arginină g 1.659
Histidină g 0.819
Cistină g 0.331
Betaină mg 12.8
Valină g 1.273
Prolină g 1.223
Serină g 1.011
Fenilalanină g 1.014
Glicină g 1.562
Hidroxiprolină g 0.27
Triptofan g 0.169
Treonină g 1.025
Izoleucină g 1.167
Leucină g 2.041
Lizină g 2.169
Metionină g 0.668
Tirozină g 0.818
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 6.121
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.406
Acizi graşi saturaţi (total) g 4.546
Colesterol mg 85
Macronutrienți
Apă g 61.82
Aport caloric / Energic total kcal 221
Lipide / Grăsimi (total) g 12.36
Proteine g 25.66
Minerale
Calciu mg 17
Cupru mg 0.083
Fier mg 1.7
Fosfor mg 189
Magneziu mg 20
Mangan mg 0.009
Potasiu mg 308
Seleniu µg 27.3
Sodiu mg 50
Zinc mg 4.52
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 97.7
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.064
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.41
Vitamina B12 µg 1.69
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.113
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 6.959
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.505
Vitamina B6 mg 0.511
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.4
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 8

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”