Carne de vită, fripturi din porţiunea inferioară a pieptului, doar carne slabă şi grăsimi separabile, sortate după 0 cm grăsime, toate categoriile, nepreparată

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 friptură, de dimensiune medie 261
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.88
Acid glutamic g 3.099
Alanină g 1.255
Arginină g 1.335
Histidină g 0.659
Cistină g 0.266
Betaină mg 12.7
Valină g 1.024
Prolină g 0.984
Serină g 0.813
Fenilalanină g 0.815
Glicină g 1.257
Hidroxiprolină g 0.217
Triptofan g 0.136
Treonină g 0.825
Izoleucină g 0.939
Leucină g 1.642
Lizină g 1.745
Metionină g 0.538
Tirozină g 0.658
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 4.246
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.394
Acizi graşi saturaţi (total) g 3.14
Colesterol mg 66
Macronutrienți
Apă g 70.08
Aport caloric / Energic total kcal 165
Lipide / Grăsimi (total) g 8.55
Proteine g 20.64
Minerale
Calciu mg 25
Cupru mg 0.07
Fier mg 1.49
Fosfor mg 189
Magneziu mg 21
Mangan mg 0.011
Potasiu mg 317
Seleniu µg 23.1
Sodiu mg 52
Zinc mg 3.58
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 86.2
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.064
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.32
Vitamina B12 µg 1.06
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.1
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 6.087
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.594
Vitamina B6 mg 0.563
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.3
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 11

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”