Carne de vită, muşchiuleţ de friptură, doar carne slabă separabilă, sortată după 0,3 cm grăsime, calitatea I, nepreparată

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.015
Acid glutamic g 3.321
Alanină g 1.345
Arginină g 1.431
Histidină g 0.706
Cistină g 0.285
Betaină mg 13.6
Valină g 1.098
Prolină g 1.055
Serină g 0.871
Fenilalanină g 0.874
Glicină g 1.347
Hidroxiprolină g 0.232
Triptofan g 0.145
Treonină g 0.884
Izoleucină g 1.006
Leucină g 1.76
Lizină g 1.87
Metionină g 0.576
Tirozină g 0.705
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 2.842
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.306
Acizi graşi saturaţi (total) g 2.612
Colesterol mg 66
Macronutrienți
Apă g 70.17
Aport caloric / Energic total kcal 158
Lipide / Grăsimi (total) g 7.07
Proteine g 22.17
Minerale
Calciu mg 28
Cupru mg 0.072
Fier mg 1.63
Fosfor mg 204
Magneziu mg 23
Mangan mg 0.014
Potasiu mg 340
Seleniu µg 25.4
Sodiu mg 57
Zinc mg 4.13
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 92.6
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.061
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.33
Vitamina B12 µg 1.2
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.108
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 7.491
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.659
Vitamina B6 mg 0.607
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.3
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 13

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”