Carne de vită, muşchiuleţ, doar carne slabă şi grăsimi separabile, sortate după 0,3 cm grăsime, nepreparată

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.658
Acid glutamic g 2.727
Alanină g 1.095
Arginină g 1.147
Histidină g 0.622
Cistină g 0.203
Betaină mg 11.1
Valină g 0.883
Prolină g 0.802
Serină g 0.694
Fenilalanină g 0.709
Glicină g 0.99
Triptofan g 0.203
Treonină g 0.793
Izoleucină g 0.816
Leucină g 1.435
Lizină g 1.51
Metionină g 0.465
Tirozină g 0.61
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 9.26
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.87
Acizi graşi saturaţi (total) g 8.96
Colesterol mg 70
Macronutrienți
Apă g 59.52
Aport caloric / Energic total kcal 274
Lipide / Grăsimi (total) g 21.83
Proteine g 18.15
Minerale
Calciu mg 7
Cupru mg 0.093
Fier mg 2.35
Fosfor mg 181
Magneziu mg 20
Mangan mg 0.012
Potasiu mg 304
Seleniu µg 17.1
Sodiu mg 49
Zinc mg 3.05
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 75.8
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.12
Vitamina B12 µg 2.6
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.21
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 2.99
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.3
Vitamina B6 mg 0.38
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 6

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”