Carne de vită, muşchiuleţ, fără os, doar carne slabă separabilă, sortată după 0,3 cm grăsime, toate categoriile, friptă

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 friptură, de dimensiune medie 634
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.992
Acid glutamic g 5.051
Alanină g 1.849
Arginină g 2.077
Histidină g 1.15
Cistină g 0.311
Valină g 1.527
Prolină g 1.3
Serină g 1.257
Fenilalanină g 1.234
Glicină g 1.335
Hidroxiprolină g 0.143
Triptofan g 0.347
Treonină g 1.456
Izoleucină g 1.444
Leucină g 2.665
Lizină g 2.978
Metionină g 0.823
Tirozină g 1.156
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 3.862
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.355
Acizi graşi saturaţi (total) g 3.014
Acizi graşi trans (total) g 0.444
Colesterol mg 81
Macronutrienți
Apă g 60.91
Aport caloric / Energic total kcal 195
Carbohidraţi (total) g 0.82
Lipide / Grăsimi (total) g 8.76
Proteine g 28.33
Minerale
Calciu mg 17
Cupru mg 0.094
Fier mg 2.02
Fosfor mg 232
Magneziu mg 25
Potasiu mg 371
Seleniu µg 34.2
Sodiu mg 62
Zinc mg 5.61
Vitamine
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.1
Retinol µg 2
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.1
Vitamina A, IU IU 6
Vitamina A, RAE µg 2
Vitamina D IU 4
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.075
Vitamina B12 µg 4.09
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.145
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 8.359
Vitamina B6 mg 0.59
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.6
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 7

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”