Carne de vită, muşchiuleţ, friptură, doar carne slabă separabilă, sortată după 0,3 cm grăsime, toate categoriile, gătită (fără ulei) la (grill în) cuptor

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.645
Acid glutamic g 4.36
Alanină g 1.765
Arginină g 1.878
Histidină g 0.927
Cistină g 0.375
Betaină mg 14.5
Valină g 1.441
Prolină g 1.384
Serină g 1.144
Fenilalanină g 1.147
Glicină g 1.768
Hidroxiprolină g 0.305
Triptofan g 0.191
Treonină g 1.16
Izoleucină g 1.321
Leucină g 2.31
Lizină g 2.454
Metionină g 0.756
Tirozină g 0.925
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 3.35
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.319
Acizi graşi saturaţi (total) g 3.195
Colesterol mg 82
Macronutrienți
Apă g 62.93
Aport caloric / Energic total kcal 200
Lipide / Grăsimi (total) g 8.39
Proteine g 29.04
Minerale
Calciu mg 19
Cupru mg 0.086
Fier mg 1.84
Fosfor mg 230
Magneziu mg 25
Mangan mg 0.011
Potasiu mg 370
Seleniu µg 33.7
Sodiu mg 60
Zinc mg 5.38
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 110.6
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.1
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.1
Vitamina D IU 5
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.079
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.4
Vitamina B12 µg 1.66
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.147
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 8.31
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.582
Vitamina B6 mg 0.623
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.4
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 10

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”