Carne de vită, piept întreg, doar carne slabă şi grăsimi separabile, sortate după 0,3 cm grăsime, toate categoriile, gătită, rumenită, apoi fiartă încet

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată, gătită 329
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.362
Acid glutamic g 3.884
Alanină g 1.559
Arginină g 1.634
Histidină g 0.885
Cistină g 0.29
Valină g 1.258
Prolină g 1.142
Serină g 0.989
Fenilalanină g 1.009
Glicină g 1.411
Triptofan g 0.29
Treonină g 1.129
Izoleucină g 1.162
Leucină g 2.043
Lizină g 2.151
Metionină g 0.662
Tirozină g 0.869
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 10.89
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.85
Acizi graşi saturaţi (total) g 9.44
Colesterol mg 93
Macronutrienți
Apă g 49.58
Aport caloric / Energic total kcal 331
Lipide / Grăsimi (total) g 24.5
Proteine g 25.85
Minerale
Calciu mg 7
Cupru mg 0.104
Fier mg 2.46
Fosfor mg 207
Magneziu mg 20
Mangan mg 0.015
Potasiu mg 251
Seleniu µg 22.8
Sodiu mg 64
Zinc mg 5.77
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 98.5
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.4
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.4
Vitamina D IU 16
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.06
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.19
Vitamina B12 µg 2.4
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.2
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 3.27
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.31
Vitamina B6 mg 0.26
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.9
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 7

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”