Carne de vită, piept, vrăbioară, fără os, carne slabă şi grăsimi separabile, sortate după 0,3 cm grăsime, calitate superioară, la grătar

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.55
Acid glutamic g 4.258
Alanină g 1.605
Arginină g 1.784
Histidină g 0.998
Cistină g 0.267
Valină g 1.293
Prolină g 1.177
Serină g 1.081
Fenilalanină g 1.041
Glicină g 1.262
Hidroxiprolină g 0.174
Triptofan g 0.286
Treonină g 1.225
Izoleucină g 1.21
Leucină g 2.259
Lizină g 2.522
Metionină g 0.705
Tirozină g 0.977
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 8.115
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.598
Acizi graşi saturaţi (total) g 5.737
Acizi graşi trans (total) g 0.731
Colesterol mg 85
Macronutrienți
Apă g 56.9
Aport caloric / Energic total kcal 249
Carbohidraţi (total) g 0.4
Lipide / Grăsimi (total) g 16.1
Proteine g 25.5
Minerale
Calciu mg 6
Cupru mg 0.125
Fier mg 3.19
Fosfor mg 217
Magneziu mg 24
Potasiu mg 342
Seleniu µg 36.5
Sodiu mg 78
Zinc mg 9.88
Vitamine
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.1
Retinol µg 8
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.1
Vitamina A, IU IU 26
Vitamina A, RAE µg 8
Vitamina D IU 6
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.08
Vitamina B12 µg 2.71
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.385
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 4.093
Vitamina B6 mg 0.413
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.6
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 6

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”