Carne de vită, piept, vrăbioară, fără os, doar carne slabă separabilă, sortată după 0,3 cm grăsime, calitate superioară, nepreparată

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.474
Acid glutamic g 4.151
Alanină g 1.516
Arginină g 1.721
Histidină g 0.968
Cistină g 0.258
Valină g 1.248
Prolină g 1.086
Serină g 1.043
Fenilalanină g 1.011
Glicină g 1.097
Hidroxiprolină g 0.108
Triptofan g 0.28
Treonină g 1.194
Izoleucină g 1.183
Leucină g 2.205
Lizină g 2.474
Metionină g 0.678
Tirozină g 0.957
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 2.083
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.18
Acizi graşi saturaţi (total) g 1.568
Acizi graşi trans (total) g 0.248
Colesterol mg 67
Macronutrienți
Apă g 73.56
Aport caloric / Energic total kcal 128
Lipide / Grăsimi (total) g 4.68
Proteine g 21.44
Minerale
Calciu mg 5
Cupru mg 0.067
Fier mg 1.98
Fosfor mg 213
Magneziu mg 24
Potasiu mg 355
Seleniu µg 28.6
Sodiu mg 52
Zinc mg 5.57
Vitamine
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.1
Retinol µg 2
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.1
Vitamina A, IU IU 7
Vitamina A, RAE µg 2
Vitamina D IU 3
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.068
Vitamina B12 µg 2.64
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.205
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 5.356
Vitamina B6 mg 0.539
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.5
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 3

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”