Carne de vită, piept, vrăbioară, muşchiuleţ fără os, doar carne slabă separabilă, sortată după 0 cm grăsime, calitate superioară, prăjită

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 friptură, de dimensiune medie 765
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 3.386
Acid glutamic g 5.683
Alanină g 2.076
Arginină g 2.356
Histidină g 1.325
Cistină g 0.353
Valină g 1.708
Prolină g 1.487
Serină g 1.428
Fenilalanină g 1.384
Glicină g 1.502
Hidroxiprolină g 0.143
Triptofan g 0.383
Treonină g 1.634
Izoleucină g 1.619
Leucină g 3.018
Lizină g 3.386
Metionină g 0.927
Tirozină g 1.31
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 1.767
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.149
Acizi graşi saturaţi (total) g 1.364
Acizi graşi trans (total) g 0.206
Colesterol mg 84
Macronutrienți
Apă g 64.36
Aport caloric / Energic total kcal 165
Lipide / Grăsimi (total) g 5.25
Proteine g 29.35
Minerale
Calciu mg 6
Cupru mg 0.097
Fier mg 2.75
Fosfor mg 268
Magneziu mg 29
Potasiu mg 426
Seleniu µg 34.5
Sodiu mg 58
Zinc mg 8.17
Vitamine
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.1
Retinol µg 2
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.1
Vitamina A, IU IU 7
Vitamina A, RAE µg 2
Vitamina D IU 3
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.071
Vitamina B12 µg 4.4
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.24
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 4.969
Vitamina B6 mg 0.487
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.6
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 7

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”