Carne de vită, piept, vrăbioară, muşchiuleţ fără os, doar carne slabă separabilă, sortată după 0 cm grăsime, toate categoriile, friptă

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 friptură, de dimensiune medie 768
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 3.075
Acid glutamic g 5.191
Alanină g 1.9
Arginină g 2.135
Histidină g 1.181
Cistină g 0.319
Valină g 1.569
Prolină g 1.337
Serină g 1.292
Fenilalanină g 1.268
Glicină g 1.372
Hidroxiprolină g 0.147
Triptofan g 0.357
Treonină g 1.496
Izoleucină g 1.484
Leucină g 2.739
Lizină g 3.061
Metionină g 0.846
Tirozină g 1.189
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 2.323
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.2
Acizi graşi saturaţi (total) g 1.742
Acizi graşi trans (total) g 0.275
Colesterol mg 86
Macronutrienți
Apă g 63.93
Aport caloric / Energic total kcal 170
Lipide / Grăsimi (total) g 5.92
Proteine g 29.12
Minerale
Calciu mg 5
Cupru mg 0.101
Fier mg 2.75
Fosfor mg 243
Magneziu mg 27
Potasiu mg 377
Seleniu µg 34.8
Sodiu mg 57
Zinc mg 7.07
Vitamine
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.1
Retinol µg 2
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.1
Vitamina A, IU IU 5
Vitamina A, RAE µg 2
Vitamina D IU 4
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.068
Vitamina B12 µg 3.78
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.194
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 5.882
Vitamina B6 mg 0.584
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.6
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 7

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”