Carne de vită, porţiune de muşchi din umăr, pentru fripuri, fără os, doar carne slabă separabilă, sortată după 0 cm grăsime, calitatea I, gătită, la gratar

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.627
Acid glutamic g 4.647
Alanină g 1.649
Arginină g 1.919
Histidină g 0.941
Cistină g 0.304
Betaină mg 14.8
Valină g 1.32
Prolină g 1.174
Serină g 1.121
Fenilalanină g 1.112
Glicină g 1.271
Hidroxiprolină g 0.144
Triptofan g 0.327
Treonină g 1.292
Izoleucină g 1.249
Leucină g 2.362
Lizină g 2.567
Metionină g 0.832
Tirozină g 1.012
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 3.362
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.421
Acizi graşi saturaţi (total) g 2.687
Acizi graşi trans (total) g 0.298
Colesterol mg 81
Macronutrienți
Apă g 64.21
Aport caloric / Energic total kcal 178
Lipide / Grăsimi (total) g 6.25
Proteine g 28.54
Minerale
Calciu mg 12
Cupru mg 0.107
Fier mg 2.95
Fosfor mg 249
Magneziu mg 26
Mangan mg 0.013
Potasiu mg 372
Seleniu µg 32.6
Sodiu mg 68
Zinc mg 8.03
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 86
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.1
Retinol µg 1
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.1
Vitamina A, IU IU 4
Vitamina A, RAE µg 1
Vitamina D IU 5
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.08
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.12
Vitamina B12 µg 3.3
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.218
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 5.613
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.74
Vitamina B6 mg 0.681
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.6
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 7

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”