Carne de vită, porţiuni de piept pentru friptură, doar carne slabă separabilă, sortată după 0 cm grăsime, toate categoriile, nepreparate

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 friptură, de dimensiune medie 1289
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.919
Acid glutamic g 3.163
Alanină g 1.281
Arginină g 1.362
Histidină g 0.672
Cistină g 0.272
Valină g 1.045
Prolină g 1.004
Serină g 0.83
Fenilalanină g 0.832
Glicină g 1.283
Hidroxiprolină g 0.221
Triptofan g 0.138
Treonină g 0.842
Izoleucină g 0.959
Leucină g 1.676
Lizină g 1.781
Metionină g 0.549
Tirozină g 0.671
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 1.641
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.201
Acizi graşi saturaţi (total) g 1.376
Colesterol mg 57
Macronutrienți
Apă g 74.48
Aport caloric / Energic total kcal 126
Lipide / Grăsimi (total) g 3.95
Proteine g 21.07
Minerale
Calciu mg 18
Cupru mg 0.091
Fier mg 1.77
Fosfor mg 198
Magneziu mg 22
Mangan mg 0.013
Potasiu mg 323
Seleniu µg 26
Sodiu mg 54
Zinc mg 3.89
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 88
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.084
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.27
Vitamina B12 µg 1.47
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.135
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 6.217
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.623
Vitamina B6 mg 0.612
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.1
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 12

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”