Carne de vită, pulpă cu os, bucată întreagă, doar carne slabă şi grăsimi separabile, sortate după 0,3 cm grăsime, calitate premium, fierte, prăjite

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 friptură, de dimensiune medie (dintr-o bucată de carne crudă de 530 g) 417
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.562
Acid glutamic g 4.223
Alanină g 1.71
Arginină g 1.819
Histidină g 0.898
Cistină g 0.363
Betaină mg 14.1
Valină g 1.396
Prolină g 1.341
Serină g 1.108
Fenilalanină g 1.111
Glicină g 1.713
Hidroxiprolină g 0.296
Triptofan g 0.185
Treonină g 1.124
Izoleucină g 1.28
Leucină g 2.238
Lizină g 2.377
Metionină g 0.733
Tirozină g 0.896
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 3.949
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.357
Acizi graşi saturaţi (total) g 3.515
Colesterol mg 83
Macronutrienți
Apă g 62.58
Aport caloric / Energic total kcal 204
Lipide / Grăsimi (total) g 9.26
Proteine g 28.13
Minerale
Calciu mg 7
Cupru mg 0.072
Fier mg 2.24
Fosfor mg 177
Magneziu mg 18
Mangan mg 0.01
Potasiu mg 228
Seleniu µg 27.7
Sodiu mg 37
Zinc mg 4.74
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 107.1
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.071
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.4
Vitamina B12 µg 1.44
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.141
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 4.747
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.555
Vitamina B6 mg 0.369
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.4
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 9

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”