Carne de vită, pulpă cu os, bucată întreagă, doar carne slabă şi grăsimi separabile, sortate după 0,3 cm grăsime, calitatea I, gătită, fripta

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată, gătită 333
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.557
Acid glutamic g 4.214
Alanină g 1.707
Arginină g 1.815
Histidină g 0.896
Cistină g 0.362
Betaină mg 14.3
Valină g 1.393
Prolină g 1.338
Serină g 1.106
Fenilalanină g 1.109
Glicină g 1.709
Hidroxiprolină g 0.295
Triptofan g 0.184
Treonină g 1.121
Izoleucină g 1.277
Leucină g 2.233
Lizină g 2.372
Metionină g 0.731
Tirozină g 0.894
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 4.285
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.387
Acizi graşi saturaţi (total) g 3.813
Colesterol mg 86
Macronutrienți
Apă g 61.36
Aport caloric / Energic total kcal 212
Lipide / Grăsimi (total) g 10.05
Proteine g 28.48
Minerale
Calciu mg 6
Cupru mg 0.061
Fier mg 2.33
Fosfor mg 171
Magneziu mg 18
Mangan mg 0.01
Potasiu mg 227
Seleniu µg 29.6
Sodiu mg 37
Zinc mg 4.65
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 108.5
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.059
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.41
Vitamina B12 µg 1.71
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.16
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 5.149
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.561
Vitamina B6 mg 0.374
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.5
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 9

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”