Carne de vită, pulpă cu os, bucată întreagă, doar carne slabă şi grăsimi separabile, sortate după 0,3 cm grăsime, calitatea I, nepreparată

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.975
Acid glutamic g 3.255
Alanină g 1.318
Arginină g 1.402
Histidină g 0.692
Cistină g 0.28
Betaină mg 13.3
Valină g 1.076
Prolină g 1.034
Serină g 0.854
Fenilalanină g 0.857
Glicină g 1.32
Hidroxiprolină g 0.219
Triptofan g 0.143
Treonină g 0.866
Izoleucină g 0.987
Leucină g 1.725
Lizină g 1.833
Metionină g 0.565
Tirozină g 0.691
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 3.851
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.34
Acizi graşi saturaţi (total) g 3.509
Colesterol mg 70
Macronutrienți
Apă g 68.57
Aport caloric / Energic total kcal 173
Lipide / Grăsimi (total) g 8.91
Proteine g 21.68
Minerale
Calciu mg 16
Cupru mg 0.096
Fier mg 1.92
Fosfor mg 206
Magneziu mg 23
Mangan mg 0.013
Potasiu mg 334
Seleniu µg 26.1
Sodiu mg 55
Zinc mg 3.97
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 90.6
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.083
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.33
Vitamina B12 µg 1.84
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.149
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 6.59
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.633
Vitamina B6 mg 0.64
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.3
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 12

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”