Carne de vită, pulpă din porţiunea superioară, , friptură, doar carne slabă separabilă, sortată după 0 cm grăsime, toate categoriile, gătită (fără ulei) la (grill în) cuptor

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată, gătită 292
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.782
Acid glutamic g 4.586
Alanină g 1.857
Arginină g 1.975
Histidină g 0.975
Cistină g 0.394
Betaină mg 15.3
Valină g 1.515
Prolină g 1.456
Serină g 1.203
Fenilalanină g 1.207
Glicină g 1.86
Hidroxiprolină g 0.321
Triptofan g 0.201
Treonină g 1.22
Izoleucină g 1.39
Leucină g 2.43
Lizină g 2.581
Metionină g 0.795
Tirozină g 0.973
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 2.31
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.213
Acizi graşi saturaţi (total) g 2.205
Colesterol mg 82
Macronutrienți
Apă g 62.98
Aport caloric / Energic total kcal 183
Lipide / Grăsimi (total) g 5.79
Proteine g 30.55
Minerale
Calciu mg 20
Cupru mg 0.091
Fier mg 1.96
Fosfor mg 244
Magneziu mg 26
Mangan mg 0.011
Potasiu mg 393
Seleniu µg 35.8
Sodiu mg 64
Zinc mg 5.71
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 116.3
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.1
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.1
Vitamina D IU 4
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.083
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.39
Vitamina B12 µg 1.71
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.155
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 8.741
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.601
Vitamina B6 mg 0.656
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.4
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 10

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”