Carne de vită, pulpă din zona inferioară, bucată întreagă, doar carne slabă şi grăsimi separabile, sortate după 0,3 cm grăsime, toate categoriile, gătită, fripta

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată, gătită 338
1 friptură, de dimensiune medie (dintr-o bucată de carne crudă de 776g) 632
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.487
Acid glutamic g 4.098
Alanină g 1.66
Arginină g 1.765
Histidină g 0.871
Cistină g 0.352
Betaină mg 13.2
Valină g 1.354
Prolină g 1.301
Serină g 1.075
Fenilalanină g 1.078
Glicină g 1.662
Hidroxiprolină g 0.287
Triptofan g 0.179
Treonină g 1.091
Izoleucină g 1.242
Leucină g 2.172
Lizină g 2.307
Metionină g 0.711
Tirozină g 0.87
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 4.964
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.449
Acizi graşi saturaţi (total) g 4.418
Colesterol mg 85
Macronutrienți
Apă g 61.6
Aport caloric / Energic total kcal 218
Lipide / Grăsimi (total) g 11.64
Proteine g 26.41
Minerale
Calciu mg 6
Cupru mg 0.063
Fier mg 2.16
Fosfor mg 164
Magneziu mg 17
Mangan mg 0.009
Potasiu mg 214
Seleniu µg 27
Sodiu mg 35
Zinc mg 4.43
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 100.6
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.061
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.41
Vitamina B12 µg 1.47
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.141
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 4.616
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.521
Vitamina B6 mg 0.347
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.5
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 8

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”