Carne de vită, pulpă din zona inferioară, medalioane, friptură, doar carne slabă şi grăsimi separabile, sortate după 0,3 cm grăsime, calitate premium, gătită, rumenită, apoi fiartă încet

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.686
Acid glutamic g 4.427
Alanină g 1.793
Arginină g 1.907
Histidină g 0.941
Cistină g 0.381
Betaină mg 16.3
Valină g 1.463
Prolină g 1.406
Serină g 1.162
Fenilalanină g 1.165
Glicină g 1.796
Hidroxiprolină g 0.31
Triptofan g 0.194
Treonină g 1.178
Izoleucină g 1.342
Leucină g 2.346
Lizină g 2.492
Metionină g 0.768
Tirozină g 0.94
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 4.772
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.431
Acizi graşi saturaţi (total) g 4.247
Colesterol mg 98
Macronutrienți
Apă g 55.67
Aport caloric / Energic total kcal 240
Lipide / Grăsimi (total) g 11.19
Proteine g 32.67
Minerale
Calciu mg 8
Cupru mg 0.085
Fier mg 2.64
Fosfor mg 208
Magneziu mg 22
Mangan mg 0.012
Potasiu mg 269
Seleniu µg 32.6
Sodiu mg 43
Zinc mg 5.58
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 124.4
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.082
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.47
Vitamina B12 µg 1.67
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.164
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 5.512
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.645
Vitamina B6 mg 0.429
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.7
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 10

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”