Carne de vită, pulpă, fricandou, bucată întreagă, friptură, doar carne slabă separabilă, sortată după 0 cm grăsime, calitate premium, fierte, prăjite

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 friptură, de dimensiune medie (dintr-o bucată de carne crudă de 1388 g) 1141
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.493
Acid glutamic g 4.109
Alanină g 1.664
Arginină g 1.77
Histidină g 0.873
Cistină g 0.353
Valină g 1.358
Prolină g 1.305
Serină g 1.078
Fenilalanină g 1.081
Glicină g 1.666
Hidroxiprolină g 0.288
Triptofan g 0.18
Treonină g 1.093
Izoleucină g 1.245
Leucină g 2.177
Lizină g 2.313
Metionină g 0.713
Tirozină g 0.872
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 1.794
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.161
Acizi graşi saturaţi (total) g 1.563
Colesterol mg 71
Macronutrienți
Apă g 67.88
Aport caloric / Energic total kcal 149
Lipide / Grăsimi (total) g 4.38
Proteine g 27.37
Minerale
Calciu mg 6
Cupru mg 0.077
Fier mg 2.26
Fosfor mg 177
Magneziu mg 18
Mangan mg 0.01
Potasiu mg 230
Seleniu µg 34.4
Sodiu mg 36
Zinc mg 4.75
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 104.2
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.066
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.34
Vitamina B12 µg 1.41
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.148
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 4.707
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.679
Vitamina B6 mg 0.361
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.2
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 9

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”