Carne de vită, pulpă, fricandou, bucată întreagă,friptură, doar carne slabă separabilă, sortată după 0 cm grăsime, calitatea I, gătită, fripta

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 friptură, de dimensiune medie (dintr-o bucată de carne crudă de 1405 g) 1138
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.521
Acid glutamic g 4.156
Alanină g 1.683
Arginină g 1.79
Histidină g 0.883
Cistină g 0.357
Valină g 1.373
Prolină g 1.32
Serină g 1.09
Fenilalanină g 1.093
Glicină g 1.686
Hidroxiprolină g 0.291
Triptofan g 0.182
Treonină g 1.106
Izoleucină g 1.259
Leucină g 2.202
Lizină g 2.339
Metionină g 0.721
Tirozină g 0.882
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 2.626
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.236
Acizi graşi saturaţi (total) g 2.288
Colesterol mg 76
Macronutrienți
Apă g 65.62
Aport caloric / Energic total kcal 176
Lipide / Grăsimi (total) g 6.42
Proteine g 27.68
Minerale
Calciu mg 6
Cupru mg 0.065
Fier mg 2.43
Fosfor mg 174
Magneziu mg 19
Mangan mg 0.009
Potasiu mg 225
Seleniu µg 31.4
Sodiu mg 36
Zinc mg 4.81
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 105.4
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.058
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.37
Vitamina B12 µg 1.63
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.173
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 5.319
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.544
Vitamina B6 mg 0.386
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.3
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 9

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”