Carne de vită, pulpă, fripturi, doar carne slabă separabilă, sortată după 0,6 cm grăsime, calitatea I, gătită (fără ulei) la (grill în) cuptor

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată, gătită 285
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.661
Acid glutamic g 4.385
Alanină g 1.776
Arginină g 1.889
Histidină g 0.932
Cistină g 0.377
Betaină mg 14.6
Valină g 1.449
Prolină g 1.393
Serină g 1.151
Fenilalanină g 1.154
Glicină g 1.779
Hidroxiprolină g 0.307
Triptofan g 0.192
Treonină g 1.167
Izoleucină g 1.329
Leucină g 2.324
Lizină g 2.469
Metionină g 0.761
Tirozină g 0.931
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 3.1
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.31
Acizi graşi saturaţi (total) g 2.56
Colesterol mg 78
Macronutrienți
Apă g 60.5
Aport caloric / Energic total kcal 191
Lipide / Grăsimi (total) g 7.31
Proteine g 29.21
Minerale
Calciu mg 5
Cupru mg 0.106
Fier mg 2.7
Fosfor mg 256
Magneziu mg 28
Mangan mg 0.016
Potasiu mg 422
Seleniu µg 27.7
Sodiu mg 64
Zinc mg 4.64
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 111.3
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.1
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.1
Vitamina D IU 5
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.1
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.14
Vitamina B12 µg 3.17
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.22
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 4.26
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.41
Vitamina B6 mg 0.4
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.5
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 10

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”