Carne de vită, pulpă inferioară de friptură, doar carne slabă separabilă, sortată după 0,3 cm grăsime, calitatea I, rumenită, apoi fiartă încet

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 3.117
Acid glutamic g 5.138
Alanină g 2.081
Arginină g 2.213
Histidină g 1.092
Cistină g 0.442
Betaină mg 17.1
Valină g 1.698
Prolină g 1.631
Serină g 1.348
Fenilalanină g 1.352
Glicină g 2.084
Hidroxiprolină g 0.36
Triptofan g 0.225
Treonină g 1.367
Izoleucină g 1.557
Leucină g 2.722
Lizină g 2.892
Metionină g 0.891
Tirozină g 1.091
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 3.771
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.383
Acizi graşi saturaţi (total) g 3.109
Colesterol mg 97
Macronutrienți
Apă g 56.44
Aport caloric / Energic total kcal 228
Lipide / Grăsimi (total) g 9.02
Proteine g 34.22
Minerale
Calciu mg 7
Cupru mg 0.08
Fier mg 3.01
Fosfor mg 215
Magneziu mg 23
Mangan mg 0.012
Potasiu mg 278
Seleniu µg 38.8
Sodiu mg 45
Zinc mg 5.95
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 130.3
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.1
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.1
Vitamina D IU 6
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.071
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.46
Vitamina B12 µg 2.02
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.214
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 6.575
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.672
Vitamina B6 mg 0.478
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.7
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 11

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”