Carne de vită, pulpă inferioară, friptură, doar carne slabă separabilă, sortată după 0,3 cm grăsime, calitate superioară, nepreparată

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.02
Acid glutamic g 3.33
Alanină g 1.349
Arginină g 1.434
Histidină g 0.708
Cistină g 0.286
Betaină mg 13.6
Valină g 1.1
Prolină g 1.057
Serină g 0.874
Fenilalanină g 0.876
Glicină g 1.351
Hidroxiprolină g 0.233
Triptofan g 0.146
Treonină g 0.886
Izoleucină g 1.009
Leucină g 1.764
Lizină g 1.875
Metionină g 0.578
Tirozină g 0.707
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 1.542
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.157
Acizi graşi saturaţi (total) g 1.253
Colesterol mg 59
Macronutrienți
Apă g 73.17
Aport caloric / Energic total kcal 128
Lipide / Grăsimi (total) g 3.66
Proteine g 22.18
Minerale
Calciu mg 21
Cupru mg 0.103
Fier mg 1.9
Fosfor mg 217
Magneziu mg 24
Mangan mg 0.014
Potasiu mg 361
Seleniu µg 30.8
Sodiu mg 62
Zinc mg 4.42
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 92.6
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.091
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.29
Vitamina B12 µg 1.3
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.141
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 6.598
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.651
Vitamina B6 mg 0.652
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.1
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 13

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”