Carne de vită, pulpă, partea inferioară, bucată întreagă, doar carne slabă separabilă, sortată după 0 cm grăsime, toate categoriile, gătită, fripta

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 friptură, de dimensiune medie 489
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.528
Acid glutamic g 4.167
Alanină g 1.688
Arginină g 1.795
Histidină g 0.886
Cistină g 0.358
Betaină mg 13.9
Valină g 1.377
Prolină g 1.323
Serină g 1.093
Fenilalanină g 1.096
Glicină g 1.69
Hidroxiprolină g 0.292
Triptofan g 0.182
Treonină g 1.109
Izoleucină g 1.263
Leucină g 2.208
Lizină g 2.346
Metionină g 0.723
Tirozină g 0.885
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 2.73
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.242
Acizi graşi saturaţi (total) g 2.26
Colesterol mg 77
Macronutrienți
Apă g 65.37
Aport caloric / Energic total kcal 177
Lipide / Grăsimi (total) g 6.48
Proteine g 27.76
Minerale
Calciu mg 6
Cupru mg 0.069
Fier mg 2.33
Fosfor mg 176
Magneziu mg 19
Mangan mg 0.01
Potasiu mg 228
Seleniu µg 31.5
Sodiu mg 36
Zinc mg 4.79
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 105.7
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.063
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.37
Vitamina B12 µg 1.53
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.157
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 4.987
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.546
Vitamina B6 mg 0.372
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.5
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 9

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”