Carne de vită, pulpă superioară, bucată întreagă, doar carne slabă şi grăsimi separabile, sortate după 0,3 cm grăsime, calitate premium, fierte, prăjite

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată, gătită 327
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.524
Acid glutamic g 4.151
Alanină g 1.667
Arginină g 1.746
Histidină g 0.946
Cistină g 0.309
Valină g 1.344
Prolină g 1.22
Serină g 1.057
Fenilalanină g 1.079
Glicină g 1.507
Triptofan g 0.309
Treonină g 1.207
Izoleucină g 1.242
Leucină g 2.184
Lizină g 2.299
Metionină g 0.707
Tirozină g 0.928
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 4.22
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.4
Acizi graşi saturaţi (total) g 3.81
Colesterol mg 82
Macronutrienți
Apă g 62.31
Aport caloric / Energic total kcal 210
Lipide / Grăsimi (total) g 10.24
Proteine g 27.63
Minerale
Calciu mg 6
Cupru mg 0.12
Fier mg 2.83
Fosfor mg 232
Magneziu mg 26
Mangan mg 0.016
Potasiu mg 370
Seleniu µg 26.9
Sodiu mg 64
Zinc mg 6.73
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 105.2
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.2
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.2
Vitamina D IU 7
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.09
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.14
Vitamina B12 µg 2.81
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.26
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 3.61
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.45
Vitamina B6 mg 0.38
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.4
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 8

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”