Carne de vită, pulpă superioară, doar carne slabă şi grăsimi separabile, sortate după 0,3 cm grăsime, calitatea I, nepreparată

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.779
Acid glutamic g 2.926
Alanină g 1.175
Arginină g 1.231
Histidină g 0.667
Cistină g 0.218
Betaină mg 12
Valină g 0.947
Prolină g 0.86
Serină g 0.745
Fenilalanină g 0.76
Glicină g 1.063
Triptofan g 0.218
Treonină g 0.851
Izoleucină g 0.876
Leucină g 1.539
Lizină g 1.62
Metionină g 0.499
Tirozină g 0.654
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 5.49
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.51
Acizi graşi saturaţi (total) g 5.04
Colesterol mg 65
Macronutrienți
Apă g 65.43
Aport caloric / Energic total kcal 199
Lipide / Grăsimi (total) g 12.83
Proteine g 19.48
Minerale
Calciu mg 5
Cupru mg 0.076
Fier mg 1.99
Fosfor mg 192
Magneziu mg 21
Mangan mg 0.013
Potasiu mg 326
Seleniu µg 19.6
Sodiu mg 58
Zinc mg 4.37
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 81.4
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.11
Vitamina B12 µg 3
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.18
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 3.14
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.33
Vitamina B6 mg 0.41
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 7

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”