Carne de vită, pulpă superioară, doar carne slabă şi grăsimi separabile, sortate după 0,3 cm grăsime, toate categoriile, nepreparată

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.79
Acid glutamic g 2.944
Alanină g 1.182
Arginină g 1.239
Histidină g 0.671
Cistină g 0.22
Betaină mg 12
Valină g 0.953
Prolină g 0.865
Serină g 0.749
Fenilalanină g 0.765
Glicină g 1.069
Triptofan g 0.22
Treonină g 0.856
Izoleucină g 0.881
Leucină g 1.549
Lizină g 1.631
Metionină g 0.502
Tirozină g 0.659
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 5
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.46
Acizi graşi saturaţi (total) g 4.6
Colesterol mg 65
Macronutrienți
Apă g 66.1
Aport caloric / Energic total kcal 189
Lipide / Grăsimi (total) g 11.67
Proteine g 19.6
Minerale
Calciu mg 5
Cupru mg 0.076
Fier mg 2
Fosfor mg 193
Magneziu mg 22
Mangan mg 0.013
Potasiu mg 329
Seleniu µg 19.6
Sodiu mg 58
Zinc mg 4.41
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 81.9
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.11
Vitamina B12 µg 3.01
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.18
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 3.16
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.33
Vitamina B6 mg 0.41
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 7

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”