Carne de vită, pulpă superioară, fără os, doar carne slabă şi grăsimi separabile, sortate după 0 cm grăsime, calitatea I, gătită, la gratar

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 3.175
Acid glutamic g 5.347
Alanină g 2.032
Arginină g 2.219
Histidină g 1.21
Cistină g 0.331
Betaină mg 15.6
Valină g 1.642
Prolină g 1.465
Serină g 1.343
Fenilalanină g 1.311
Glicină g 1.621
Hidroxiprolină g 0.225
Triptofan g 0.369
Treonină g 1.541
Izoleucină g 1.527
Leucină g 2.807
Lizină g 3.108
Metionină g 0.886
Tirozină g 1.216
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 2.33
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.343
Acizi graşi saturaţi (total) g 1.978
Acizi graşi trans (total) g 0.237
Colesterol mg 86
Macronutrienți
Apă g 64.09
Aport caloric / Energic total kcal 170
Lipide / Grăsimi (total) g 4.62
Proteine g 30.12
Minerale
Calciu mg 18
Cupru mg 0.066
Fier mg 3.26
Fosfor mg 305
Magneziu mg 17
Mangan mg 0.006
Potasiu mg 426
Seleniu µg 30.3
Sodiu mg 78
Zinc mg 5.22
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 90.5
Retinol µg 4
Vitamina A, IU IU 15
Vitamina A, RAE µg 4
Vitamina D IU 1
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.088
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.34
Vitamina B12 µg 2.3
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.313
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 9.215
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.485
Vitamina B6 mg 0.887
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.5
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 5

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”