Carne de vită, pulpă superioară, fripturi, doar carne slabă şi grăsimi separabile, sortate după 0,3 cm grăsime, calitatea I, gătită, prăjită în minim de ulei

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată, gătită 307
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.628
Acid glutamic g 4.322
Alanină g 1.735
Arginină g 1.818
Histidină g 0.985
Cistină g 0.322
Valină g 1.399
Prolină g 1.27
Serină g 1.1
Fenilalanină g 1.123
Glicină g 1.57
Triptofan g 0.322
Treonină g 1.257
Izoleucină g 1.293
Leucină g 2.274
Lizină g 2.394
Metionină g 0.736
Tirozină g 0.967
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 8.86
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 1.71
Acizi graşi saturaţi (total) g 8.18
Colesterol mg 98
Macronutrienți
Apă g 49.56
Aport caloric / Energic total kcal 313
Lipide / Grăsimi (total) g 21.06
Proteine g 28.77
Minerale
Calciu mg 12
Cupru mg 0.131
Fier mg 3.42
Fosfor mg 235
Magneziu mg 28
Mangan mg 0.017
Potasiu mg 406
Seleniu µg 29.8
Sodiu mg 71
Zinc mg 5.55
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 109.6
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.3
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.3
Vitamina D IU 14
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.12
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.54
Vitamina B12 µg 3.34
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.29
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 3.83
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.39
Vitamina B6 mg 0.44
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.9
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 9

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”