Carne de vită, pulpă superioară, fripturi, doar carne slabă şi grăsimi separabile, sortate după 0,3 cm grăsime, calitatea I, nepreparată

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.764
Acid glutamic g 2.908
Alanină g 1.178
Arginină g 1.253
Histidină g 0.618
Cistină g 0.25
Betaină mg 12.2
Valină g 0.961
Prolină g 0.923
Serină g 0.763
Fenilalanină g 0.765
Glicină g 1.179
Hidroxiprolină g 0.203
Triptofan g 0.127
Treonină g 0.774
Izoleucină g 0.881
Leucină g 1.541
Lizină g 1.637
Metionină g 0.504
Tirozină g 0.617
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 6.115
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.543
Acizi graşi saturaţi (total) g 5.763
Colesterol mg 78
Macronutrienți
Apă g 64.87
Aport caloric / Energic total kcal 214
Lipide / Grăsimi (total) g 14.28
Proteine g 19.92
Minerale
Calciu mg 25
Cupru mg 0.066
Fier mg 1.46
Fosfor mg 181
Magneziu mg 20
Mangan mg 0.013
Potasiu mg 309
Seleniu µg 21.8
Sodiu mg 51
Zinc mg 3.57
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 83.2
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.053
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.37
Vitamina B12 µg 1.11
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.084
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 6.425
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.582
Vitamina B6 mg 0.536
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.5
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 11

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”