Carne de vită, pulpă superioară penru friptură, doar carne slabă separabilă, sortată după 0,3 cm grăsime, calitatea I, gătită (fără ulei) la (grill în) cuptor

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.918
Acid glutamic g 4.81
Alanină g 1.948
Arginină g 2.072
Histidină g 1.022
Cistină g 0.413
Betaină mg 16
Valină g 1.589
Prolină g 1.527
Serină g 1.262
Fenilalanină g 1.266
Glicină g 1.951
Hidroxiprolină g 0.337
Triptofan g 0.211
Treonină g 1.28
Izoleucină g 1.458
Leucină g 2.549
Lizină g 2.708
Metionină g 0.834
Tirozină g 1.021
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 2.613
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.252
Acizi graşi saturaţi (total) g 2.154
Colesterol mg 86
Macronutrienți
Apă g 61.13
Aport caloric / Energic total kcal 193
Lipide / Grăsimi (total) g 6.25
Proteine g 32.04
Minerale
Calciu mg 7
Cupru mg 0.075
Fier mg 2.84
Fosfor mg 203
Magneziu mg 22
Mangan mg 0.011
Potasiu mg 263
Seleniu µg 36.6
Sodiu mg 42
Zinc mg 5.62
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 122
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.067
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.41
Vitamina B12 µg 1.89
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.2
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 6.156
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.629
Vitamina B6 mg 0.447
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.5
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 11

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”