Carne de vită, spată, fără os, de la interior, carne slabă şi grăsimi separabile, sortate după 0 cm grăsime, calitatea I, gătită la grătar

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.791
Acid glutamic g 4.701
Alanină g 1.786
Arginină g 1.951
Histidină g 1.064
Cistină g 0.291
Betaină mg 13.3
Valină g 1.444
Prolină g 1.288
Serină g 1.181
Fenilalanină g 1.153
Glicină g 1.425
Hidroxiprolină g 0.197
Triptofan g 0.324
Treonină g 1.355
Izoleucină g 1.343
Leucină g 2.468
Lizină g 2.733
Metionină g 0.779
Tirozină g 1.069
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 6.927
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.665
Acizi graşi saturaţi (total) g 5.554
Acizi graşi trans (total) g 0.724
Colesterol mg 93
Macronutrienți
Apă g 55.35
Aport caloric / Energic total kcal 253
Lipide / Grăsimi (total) g 15.3
Proteine g 28.9
Minerale
Calciu mg 7
Cupru mg 0.105
Fier mg 2.48
Fosfor mg 165
Magneziu mg 23
Mangan mg 0.105
Potasiu mg 293
Seleniu µg 32.9
Sodiu mg 63
Zinc mg 7.95
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 60.2
Retinol µg 7
Vitamina A, IU IU 24
Vitamina A, RAE µg 7
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.088
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.11
Vitamina B12 µg 3.06
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.35
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 6.224
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.692
Vitamina B6 mg 0.462
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.6
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 7

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”