Carne de vită, spată tranşată, doar carne slabă şi grăsimi separabile, sortate după 0,3 cm grăsime, calitate premium, gătită, rumenită, apoi fiartă încet

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.639
Acid glutamic g 4.349
Alanină g 1.761
Arginină g 1.873
Histidină g 0.925
Cistină g 0.374
Betaină mg 14.5
Valină g 1.437
Prolină g 1.381
Serină g 1.141
Fenilalanină g 1.144
Glicină g 1.764
Hidroxiprolină g 0.304
Triptofan g 0.19
Treonină g 1.157
Izoleucină g 1.318
Leucină g 2.304
Lizină g 2.448
Metionină g 0.754
Tirozină g 0.923
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 7.481
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.642
Acizi graşi saturaţi (total) g 6.888
Colesterol mg 107
Macronutrienți
Apă g 53.39
Aport caloric / Energic total kcal 280
Lipide / Grăsimi (total) g 17.37
Proteine g 28.97
Minerale
Calciu mg 17
Cupru mg 0.09
Fier mg 2.4
Fluor µg 22.4
Fosfor mg 180
Magneziu mg 19
Mangan mg 0.01
Potasiu mg 237
Seleniu µg 28.1
Sodiu mg 49
Zinc mg 6.92
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 110.3
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.3
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.3
Vitamina D IU 11
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.063
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.5
Vitamina B12 µg 1.92
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.158
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 4.175
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.572
Vitamina B6 mg 0.285
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.8
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 9

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”