Carne de vită, spată, tranşată pe jumătate, doar carne slabă şi grăsimi separabile, sortate după 0 cm grăsime, toate categoriile, gătită, rumenită, apoi fiartă încet

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.997
Acid glutamic g 4.939
Alanină g 2
Arginină g 2.127
Histidină g 1.05
Cistină g 0.425
Betaină mg 16.5
Valină g 1.632
Prolină g 1.568
Serină g 1.296
Fenilalanină g 1.3
Glicină g 2.003
Hidroxiprolină g 0.346
Triptofan g 0.216
Treonină g 1.314
Izoleucină g 1.497
Leucină g 2.617
Lizină g 2.78
Metionină g 0.857
Tirozină g 1.048
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 3.444
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.296
Acizi graşi saturaţi (total) g 3.152
Colesterol mg 92
Macronutrienți
Apă g 58.9
Aport caloric / Energic total kcal 213
Lipide / Grăsimi (total) g 8.01
Proteine g 32.9
Minerale
Calciu mg 19
Cupru mg 0.114
Fier mg 2.76
Fosfor mg 200
Magneziu mg 21
Mangan mg 0.011
Potasiu mg 264
Seleniu µg 30.9
Sodiu mg 54
Zinc mg 7.61
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 125.3
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.067
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.44
Vitamina B12 µg 2.43
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.195
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 4.667
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.649
Vitamina B6 mg 0.322
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.6
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 10

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”