Carne de vită, tocată, 70 % carne macră / 30 % grăsime, chiftele gătite

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 porţie/bucată 85
1 chiftea (din cca 450 g carne crudă) 284
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.14
Acid glutamic g 3.51
Alanină g 1.595
Arginină g 1.639
Histidină g 0.736
Cistină g 0.232
Betaină mg 10.4
Valină g 1.179
Prolină g 1.427
Serină g 0.999
Fenilalanină g 0.959
Glicină g 1.975
Hidroxiprolină g 0.528
Triptofan g 0.082
Treonină g 0.887
Izoleucină g 1.072
Leucină g 1.861
Lizină g 1.954
Metionină g 0.583
Tirozină g 0.702
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 7.451
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.419
Acizi graşi saturaţi (total) g 6.188
Acizi graşi trans (total) g 0.752
Colesterol mg 66
Macronutrienți
Apă g 58.37
Aport caloric / Energic total kcal 241
Lipide / Grăsimi (total) g 15.37
Proteine g 23.87
Minerale
Calciu mg 33
Cupru mg 0.081
Fier mg 2.27
Fluor µg 22.4
Fosfor mg 166
Magneziu mg 17
Mangan mg 0.009
Potasiu mg 241
Seleniu µg 19.1
Sodiu mg 73
Zinc mg 5.84
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 80
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.051
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.44
Vitamina B12 µg 2.46
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.168
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 4.026
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.515
Vitamina B6 mg 0.311
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 2.9
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 7

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”