Carne de vită, tocată, 70 % carne macră / 30 % grăsime, friptă fără ulei

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 porţie/bucată 85
1 burger 77
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.049
Acid glutamic g 3.362
Alanină g 1.527
Arginină g 1.57
Histidină g 0.705
Cistină g 0.222
Betaină mg 9.9
Valină g 1.129
Prolină g 1.367
Serină g 0.957
Fenilalanină g 0.919
Glicină g 1.891
Hidroxiprolină g 0.393
Triptofan g 0.078
Treonină g 0.85
Izoleucină g 1.027
Leucină g 1.783
Lizină g 1.871
Metionină g 0.559
Tirozină g 0.672
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 7.533
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.424
Acizi graşi saturaţi (total) g 6.256
Acizi graşi trans (total) g 0.76
Colesterol mg 78
Macronutrienți
Apă g 59.36
Aport caloric / Energic total kcal 238
Lipide / Grăsimi (total) g 15.54
Proteine g 22.86
Minerale
Calciu mg 37
Cupru mg 0.066
Fier mg 2.41
Fluor µg 22.4
Fosfor mg 194
Magneziu mg 20
Mangan mg 0.011
Potasiu mg 308
Seleniu µg 19.2
Sodiu mg 92
Zinc mg 5.82
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 76.6
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.044
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.43
Vitamina B12 µg 2.37
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.175
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 5.034
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.614
Vitamina B6 mg 0.332
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 2.8
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 10

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”