Carne de vită, tocată, 70 % carne macră / 30 % grăsime, nepreparată

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.286
Acid glutamic g 2.11
Alanină g 0.958
Arginină g 0.985
Histidină g 0.442
Cistină g 0.14
Betaină mg 8.5
Valină g 0.709
Prolină g 0.858
Serină g 0.6
Fenilalanină g 0.577
Glicină g 1.187
Hidroxiprolină g 0.318
Triptofan g 0.049
Treonină g 0.533
Izoleucină g 0.645
Leucină g 1.119
Lizină g 1.174
Metionină g 0.351
Tirozină g 0.422
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 13.161
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.696
Acizi graşi saturaţi (total) g 11.289
Acizi graşi trans (total) g 1.826
Colesterol mg 78
Macronutrienți
Apă g 54.38
Aport caloric / Energic total kcal 332
Lipide / Grăsimi (total) g 30
Proteine g 14.35
Minerale
Calciu mg 24
Cupru mg 0.05
Fier mg 1.64
Fluor µg 22.4
Fosfor mg 132
Magneziu mg 14
Mangan mg 0.011
Potasiu mg 218
Seleniu µg 13.5
Sodiu mg 67
Zinc mg 3.57
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 46.8
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.044
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.49
Vitamina B12 µg 2.07
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.139
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 3.382
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.408
Vitamina B6 mg 0.278
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 2.9
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 8

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”