Carne de vită, tocată, 70 % carne macră / 30 % grăsime, tocată, friptă

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 porţie/bucată 85
1 porţie 139
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.29
Acid glutamic g 3.757
Alanină g 1.707
Arginină g 1.755
Histidină g 0.788
Cistină g 0.248
Betaină mg 10.4
Valină g 1.262
Prolină g 1.528
Serină g 1.069
Fenilalanină g 1.027
Glicină g 2.114
Hidroxiprolină g 0.566
Triptofan g 0.087
Treonină g 0.95
Izoleucină g 1.148
Leucină g 1.993
Lizină g 2.091
Metionină g 0.624
Tirozină g 0.751
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 8.659
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.487
Acizi graşi saturaţi (total) g 7.191
Acizi graşi trans (total) g 0.874
Colesterol mg 88
Macronutrienți
Apă g 55.78
Aport caloric / Energic total kcal 270
Lipide / Grăsimi (total) g 17.86
Proteine g 25.56
Minerale
Calciu mg 41
Cupru mg 0.074
Fier mg 2.48
Fluor µg 22.4
Fosfor mg 202
Magneziu mg 20
Mangan mg 0.012
Potasiu mg 328
Seleniu µg 22.2
Sodiu mg 96
Zinc mg 5.95
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 80.3
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.048
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.47
Vitamina B12 µg 3.01
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.186
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 4.859
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.805
Vitamina B6 mg 0.429
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 3.1
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 13

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”