Carne de vită, tocată, 75 % carne macră / 25 % grăsime, friptă fără ulei

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 porţie/bucată (85 g) 85
1 chiftea, medie(din 120 g carne crudă) 77
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.105
Acid glutamic g 3.475
Alanină g 1.526
Arginină g 1.575
Histidină g 0.739
Cistină g 0.234
Betaină mg 8.2
Valină g 1.156
Prolină g 1.317
Serină g 0.964
Fenilalanină g 0.931
Glicină g 1.797
Hidroxiprolină g 0.449
Triptofan g 0.096
Treonină g 0.886
Izoleucină g 1.047
Leucină g 1.828
Lizină g 1.928
Metionină g 0.585
Tirozină g 0.702
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 7.56
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.459
Acizi graşi saturaţi (total) g 6.36
Acizi graşi trans (total) g 1.024
Colesterol mg 83
Macronutrienți
Apă g 58.69
Aport caloric / Energic total kcal 248
Lipide / Grăsimi (total) g 16.44
Proteine g 23.45
Minerale
Calciu mg 32
Cupru mg 0.071
Fier mg 2.5
Fluor µg 22.4
Fosfor mg 199
Magneziu mg 20
Mangan mg 0.012
Potasiu mg 322
Seleniu µg 19.6
Sodiu mg 87
Zinc mg 5.95
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 76.5
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.2
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.2
Vitamina D IU 8
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.043
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.44
Vitamina B12 µg 2.52
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.176
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 5.282
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.618
Vitamina B6 mg 0.344
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 2
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 10

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”