Carne de vită, tocată, 75 % carne macră / 25 % grăsime, tocată, gătită

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 porţie/bucată (85 g) 85
1 porţie (din 250 g carne crudă) 139
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.359
Acid glutamic g 3.894
Alanină g 1.71
Arginină g 1.765
Histidină g 0.828
Cistină g 0.262
Betaină mg 9
Valină g 1.295
Prolină g 1.476
Serină g 1.08
Fenilalanină g 1.043
Glicină g 2.014
Hidroxiprolină g 0.503
Triptofan g 0.108
Treonină g 0.993
Izoleucină g 1.173
Leucină g 2.049
Lizină g 2.161
Metionină g 0.656
Tirozină g 0.787
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 8.373
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.509
Acizi graşi saturaţi (total) g 7.044
Acizi graşi trans (total) g 1.135
Colesterol mg 89
Macronutrienți
Apă g 54.5
Aport caloric / Energic total kcal 277
Lipide / Grăsimi (total) g 18.21
Proteine g 26.28
Minerale
Calciu mg 34
Cupru mg 0.08
Fier mg 2.63
Fluor µg 22.4
Fosfor mg 214
Magneziu mg 22
Mangan mg 0.012
Potasiu mg 354
Seleniu µg 22
Sodiu mg 93
Zinc mg 6.17
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 83.9
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.2
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.046
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.48
Vitamina B12 µg 2.94
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.187
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 5.345
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.805
Vitamina B6 mg 0.429
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 2.2
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 12

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”