Carne de vită, tocată, 80 % carne macră / 20 % grăsime, friptă fără ulei

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 porţie/bucată (85 g) 85
1 chiftea, medie(de la 1/4 lb carne crudă) 83
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.161
Acid glutamic g 3.585
Alanină g 1.53
Arginină g 1.585
Histidină g 0.771
Cistină g 0.244
Betaină mg 7.7
Valină g 1.182
Prolină g 1.277
Serină g 0.973
Fenilalanină g 0.944
Glicină g 1.72
Hidroxiprolină g 0.4
Triptofan g 0.112
Treonină g 0.921
Izoleucină g 1.067
Leucină g 1.873
Lizină g 1.984
Metionină g 0.61
Tirozină g 0.731
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 7.064
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.462
Acizi graşi saturaţi (total) g 6.051
Acizi graşi trans (total) g 1.113
Colesterol mg 86
Macronutrienți
Apă g 59.11
Aport caloric / Energic total kcal 246
Lipide / Grăsimi (total) g 15.94
Proteine g 24.04
Minerale
Calciu mg 26
Cupru mg 0.076
Fier mg 2.59
Fluor µg 22.4
Fosfor mg 205
Magneziu mg 21
Mangan mg 0.012
Potasiu mg 335
Seleniu µg 19.9
Sodiu mg 83
Zinc mg 6.07
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 77.3
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.2
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.2
Vitamina D IU 8
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.043
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.44
Vitamina B12 µg 2.66
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.177
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 5.53
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.621
Vitamina B6 mg 0.356
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.5
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 9

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”