Carne de vită, tocată, 85 % carne macră / 15 % grăsime, nepreparată

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.675
Acid glutamic g 2.79
Alanină g 1.161
Arginină g 1.207
Histidină g 0.605
Cistină g 0.192
Betaină mg 7.2
Valină g 0.913
Prolină g 0.941
Serină g 0.743
Fenilalanină g 0.724
Glicină g 1.251
Hidroxiprolină g 0.356
Triptofan g 0.096
Treonină g 0.721
Izoleucină g 0.821
Leucină g 1.45
Lizină g 1.541
Metionină g 0.479
Tirozină g 0.573
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 6.555
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.432
Acizi graşi saturaţi (total) g 5.866
Acizi graşi trans (total) g 0.935
Colesterol mg 68
Macronutrienți
Apă g 65.72
Aport caloric / Energic total kcal 215
Lipide / Grăsimi (total) g 15
Proteine g 18.59
Minerale
Calciu mg 15
Cupru mg 0.067
Fier mg 2.09
Fluor µg 22.4
Fosfor mg 171
Magneziu mg 18
Mangan mg 0.01
Potasiu mg 295
Seleniu µg 15.8
Sodiu mg 66
Zinc mg 4.48
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 61.2
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.1
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.1
Vitamina D IU 4
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.042
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.37
Vitamina B12 µg 2.17
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.152
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 4.649
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.549
Vitamina B6 mg 0.346
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.3
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 6

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”