Carne de vită, tocată, 85 % carne macră / 15 % grăsime, tocată, gătită

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 porţie/bucată (85 g) 85
1 porţie (dintr-o bucată de 250 g carne crudă) 149
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.496
Acid glutamic g 4.158
Alanină g 1.731
Arginină g 1.799
Histidină g 0.902
Cistină g 0.286
Betaină mg 8.2
Valină g 1.361
Prolină g 1.402
Serină g 1.107
Fenilalanină g 1.079
Glicină g 1.864
Hidroxiprolină g 0.402
Triptofan g 0.143
Treonină g 1.074
Izoleucină g 1.224
Leucină g 2.161
Lizină g 2.296
Metionină g 0.714
Tirozină g 0.854
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 6.586
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.479
Acizi graşi saturaţi (total) g 5.821
Acizi graşi trans (total) g 1.074
Colesterol mg 90
Macronutrienți
Apă g 55.9
Aport caloric / Energic total kcal 256
Lipide / Grăsimi (total) g 15.3
Proteine g 27.73
Minerale
Calciu mg 22
Cupru mg 0.093
Fier mg 2.93
Fluor µg 22.4
Fosfor mg 238
Magneziu mg 25
Mangan mg 0.012
Potasiu mg 407
Seleniu µg 21.6
Sodiu mg 89
Zinc mg 6.62
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 89.6
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.2
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.2
Vitamina D IU 7
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.044
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.47
Vitamina B12 µg 2.79
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.191
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 6.318
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.807
Vitamina B6 mg 0.428
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.3
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 10

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”