Carne de vită, tocată, 95% carne macră / 5 % chiftele fripte

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 porţie/bucată (85 g) 85
1 chiftea, burger (dintr-o bucată de 455 g carne crudă) 323
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.463
Acid glutamic g 4.131
Alanină g 1.652
Arginină g 1.727
Histidină g 0.91
Cistină g 0.289
Betaină mg 6.9
Valină g 1.337
Prolină g 1.269
Serină g 1.067
Fenilalanină g 1.048
Glicină g 1.647
Hidroxiprolină g 0.303
Triptofan g 0.162
Treonină g 1.078
Izoleucină g 1.196
Leucină g 2.128
Lizină g 2.274
Metionină g 0.719
Tirozină g 0.858
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 2.642
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.317
Acizi graşi saturaţi (total) g 2.891
Acizi graşi trans (total) g 0.161
Colesterol mg 73
Macronutrienți
Apă g 64.76
Aport caloric / Energic total kcal 174
Lipide / Grăsimi (total) g 6.37
Proteine g 27.31
Minerale
Calciu mg 8
Cupru mg 0.078
Fier mg 3.05
Fluor µg 22.4
Fosfor mg 199
Magneziu mg 22
Mangan mg 0.011
Potasiu mg 315
Seleniu µg 22.3
Sodiu mg 58
Zinc mg 6.86
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 90
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.034
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.38
Vitamina B12 µg 2.5
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.173
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 5.528
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.653
Vitamina B6 mg 0.357
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.3
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 6

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”