Carne de vită, varietăţi de carne şi de produse de vită, plămâni, gătită, rumenită, apoi fiartă încet

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată, gătită 303
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.231
Acid glutamic g 2.174
Alanină g 1.26
Arginină g 1.234
Histidină g 0.62
Cistină g 0.313
Valină g 1.005
Prolină g 2.089
Serină g 1.028
Fenilalanină g 0.829
Glicină g 0.924
Triptofan g 0.186
Treonină g 0.761
Izoleucină g 0.973
Leucină g 1.498
Lizină g 1.446
Metionină g 0.408
Tirozină g 0.46
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 0.95
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.51
Acizi graşi saturaţi (total) g 1.27
Colesterol mg 277
Macronutrienți
Apă g 76.4
Aport caloric / Energic total kcal 120
Lipide / Grăsimi (total) g 3.7
Proteine g 20.4
Minerale
Calciu mg 11
Cupru mg 0.221
Fier mg 5.4
Fosfor mg 178
Magneziu mg 10
Mangan mg 0.015
Potasiu mg 173
Seleniu µg 50.3
Sodiu mg 101
Zinc mg 1.64
Vitamine
Retinol µg 12
Vitamina A, IU IU 39
Vitamina A, RAE µg 12
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.035
Vitamina B12 µg 2.59
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.143
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 2.492
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.623
Vitamina B6 mg 0.02
Vitamina C mg 32.7
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 8

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”