Carne de vită, varietăţi de carne şi de produse de vită, splină, gătită, rumenită, apoi fiartă încet

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată, gătită 308
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.771
Acid glutamic g 2.293
Alanină g 1.944
Arginină g 1.454
Histidină g 0.9
Cistină g 0.727
Valină g 1.51
Prolină g 1.518
Serină g 0.867
Fenilalanină g 1.008
Glicină g 1.518
Triptofan g 0.261
Treonină g 0.988
Izoleucină g 0.968
Leucină g 2.217
Lizină g 1.815
Metionină g 0.462
Tirozină g 0.715
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 1.12
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.31
Acizi graşi saturaţi (total) g 1.39
Colesterol mg 347
Macronutrienți
Apă g 69.98
Aport caloric / Energic total kcal 145
Lipide / Grăsimi (total) g 4.2
Proteine g 25.1
Minerale
Calciu mg 12
Cupru mg 0.924
Fier mg 39.36
Fosfor mg 305
Magneziu mg 19
Mangan mg 0.075
Potasiu mg 284
Seleniu µg 91.4
Sodiu mg 57
Zinc mg 2.79
Vitamine
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.048
Vitamina B12 µg 5.02
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.3
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 5.567
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.876
Vitamina B6 mg 0.04
Vitamina C mg 50.3
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 4

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”